Mucosolvan 

Paralajmërim: mos i kaloni dozat e treguara pa këshillë mjekësore. Ju mund të përdorni Mucosolvan edhe nëse keni diabet. Mos përdorni Mucosolvan për më shumë se 2 javë trajtim pa u konsultuar me mjekun tuaj. Konsultohuni me mjekun tuaj nëse çrregullimi ndodh në mënyrë të përsëritur, nëse keni vërejtur ndonjë ndryshim të kohëve të fundit në karakteristikat e tij ose nëse simptomat tuaja përkeqësohen ose përndryshe nuk përmirësohen.

Dozimi

 • Fëmijët nga 1 deri në 2 vjeç 2.5 ml shurup 2 herë në ditë
 • Fëmijët nga 2 deri në 6 vjeç 2.5 ml shurup 3 herë në ditë
 • Fëmijët nga 6 deri në 12 vjeç 5 ml shurup 2 ose 3 herë në ditë
 • Fëmijët mbi 12 vjeç dhe të rriturit 10 ml shurup 2 herë në ditë
 • Dozat e mësipërme rekomandohen në fillimin e trajtimit;
 • dozimi mund të përgjysmohet pas 14 ditëve të trajtimit.

Metoda e administrimit

Shishja ka një mbyllje rezistente ndaj fëmijëve. Për të hapur, hiqni kupën matëse nga kapaku, shtypni dhe në të njëjtën kohë rrotulloni kapakun në drejtim të shigjetës; për ta mbyllur fort vidhosni duke shtypur. Çdo ml shurup është ekuivalente me 6 mg hidroklorid ambroksol. Një kupa matëse e dyfishtë me pikë që korrespondon me 1.25 ml, 2.5 ml, 5 ml (pjesë konike) dhe 3 ml, 7.5 ml, 10 ml, 15 ml (pjesë cilindrike) është e bashkangjitur në paketim.

Mbidozimi

Në rast gëlltitjeje / marrje aksidentale të një doze të tepërt të Mucosolvan, njoftoni menjëherë mjekun tuaj ose shkoni në spitalin më të afërt. 

Kundërindikimet

Mos përdorni shurupin Mucosolvan:

 • nëse jeni alergjik ndaj ambroksolit ose ndonjë prej përbërësve të tjerë të këtij ilaçi
 • nëse keni sëmundje të rëndë të mëlçisë ose veshkave;
 • në rast të kushteve të rralla trashëgimore të papajtueshmërisë me njërin nga ekscipientët
 • Nuk rekomandohet përdorimi i Mucosolvan gjatë tremujorit të parë të shtatzënisë dhe gjatë dhënies së gjirit

Efektet anësore

Reaksionet anësore janë renditur më poshtë sipas klasës dhe frekuencës së organeve të sistemit, sipas kategorive të mëposhtme:

 • Shumë e zakonshme ≥ 1/10
 • E zakonshme ≥ 1/100 deri <1/10
 • E pazakontë / 1 / 1,000 deri <1/100
 • Rrallë ≥ 1 / 10,000 deri <1 / 1,000
 • Shumë e rrallë <1 / 10,000

Çrregullimet e sistemit imunitar:

 • Të rralla: reaksione të mbindjeshmërisë.
 • Nuk dihet: reaksione anafilaktike duke përfshirë shokun anafilaktik, angioedemën dhe kruajtjen.
 • Çrregullime të lëkurës dhe indeve nënlëkurore: Të rralla: skuqje të lëkurës, urtikarie.
 • Nuk dihet: reaksione të rënda anësore kutane (përfshirë eritemën multiforme, sindromën Stevens - Johnson / nekrolizë toksike epidermale dhe pustulozë ekzantematike të përgjithësuar akute).
 • Çrregullimet e sistemit nervor: Të zakonshme: disgeusia. Çrregullimet gastrointestinale: Të zakonshme: të përziera, hipoestezi orale. Të pazakonta: të vjella, diarre, dispepsi, dhimbje barku, tharje të gojës. Të rralla: fyt i thatë. Urth është raportuar gjithashtu. Çrregullimet e frymëmarrjes, toraksit dhe mediastinës: Të zakonshme: hipoestezia e faringut.

Shtatzënia

Nëse jeni shtatzënë, mendoni se mund të jeni shtatzënë ose po planifikoni të keni një fëmijë, pyesni mjekun ose farmacistin tuaj për këshilla para se të përdorni këtë ilaç. Nëse jeni në 3 muajt e parë të shtatzënisë, përdorimi i Mucosolvan nuk rekomandohet. Përdorni Mucosolvan nga muaji i 4-të deri në 9-të të shtatzënisë vetëm me këshillën e mjekut tuaj.

Koha e të ushqyerit

Nëse jeni duke ushqyer me gji, përdorimi i Mucosolvan nuk rekomandohet.

100 Artikuj

Reviews Reviews (0)

Based on 0 reviews - 0 1 2 3 4 0/5
Filter:
0 1 2 3 4 (0)
0 1 2 3 0 (0)
0 1 2 0 1 (0)
0 1 0 1 2 (0)
0 0 1 2 3 (0)

in the same category

8 produkte të tjera në këtë kategori:

Reviews Reviews (0)

Based on 0 reviews - 0 1 2 3 4 0/5
Filter:
0 1 2 3 4 (0)
0 1 2 3 0 (0)
0 1 2 0 1 (0)
0 1 0 1 2 (0)
0 0 1 2 3 (0)
Product added to compare.