Biotina është përbërës aktiv i cili merr pjesë në shumë reaksione enzimatike sic është lidhja e rëndësishme në ciklin e Krebsit. Merr pjesë në proceset e çlirimit të energjisë nga glukoza. Biotina si koenzimë, merr pjesë në sintezën e acideve yndyrore dhe purineve në organizëm. Vlen të përmendet që merr pjesë edhe në prodhimin e antitrupave dhe e mbështetë veprimin e sistemit imunitar.

Simptomat e mungesës së Biotinës

 1. Humbja e oreksit
 2. Infeksionet e mukozës
 3. Depresioni
 4. Pagjumësia
 5. Dhimbjet e muskujve
 6. Urtikaria
 7. Parehatia

Rritja e nivelit të kolesterolit në gjak.

Dihet që personat më të moshuar, sportistët dhe epileptikët kanë nivel më të vogël të biotines në gjak si dhe kanë nevojë të marrin dozë ditore të caktuar të biotines.

Rekomandohet të përdoret nga

 1. Të gjithë personat që kanë insuficience të biotinës
 2. Personat me flokë, lëkurë apo thonj të dëmtuar
 3. Diabetikët
 4. Personat me probleme të neuropatisë diabetike
 5. Personat që vuajnë nga depresioni
 6. Personat me vështirësi në të fjetur
100 Artikuj

Reviews Reviews (0)

Based on 0 reviews - 0 1 2 3 4 0/5
Filter:
0 1 2 3 4 (0)
0 1 2 3 0 (0)
0 1 2 0 1 (0)
0 1 0 1 2 (0)
0 0 1 2 3 (0)

in the same category

8 produkte të tjera në këtë kategori:

Reviews Reviews (0)

Based on 0 reviews - 0 1 2 3 4 0/5
Filter:
0 1 2 3 4 (0)
0 1 2 3 0 (0)
0 1 2 0 1 (0)
0 1 0 1 2 (0)
0 0 1 2 3 (0)
Product added to compare.