10 rregullat për të bërë seksi të sigurtë që duhet të njihni dhe të aplikoni gjithmonë

Bërja e seksit të sigurtë është një nga mënyrat më të mira për të parandaluar transmetimin e sëmundjeve seksualisht të transmetueshme dhe për të krijuar marrëdhënie të shëndetshme dhe të ndershme. Për të bërë seksi të sigurtë, është e rëndësishme të njihni dhe të aplikoni rregullat e duhura. Këtu janë 10 rregulla për të bërë … Read more

Nausea në shtatzëni: zgjidhjet e sigurta dhe natyrale

Nausea në shtatzëni: zgjidhjet e sigurta dhe natyrale

Nausea në shtatzëni është një problem i zakonshëm që mund të ndikojë në shumicën e grave gjatë kësaj periudhe. Kjo mund të shkaktojë stres dhe diskomfort, duke ndikuar në shëndetin dhe shëndetin mendor të grave. Për të shmangur të përzierat në shtatzëni, si gjithmonë, parandalimi luan një rol themelor. Dihet mirë se të dëgjoni trupin … Read more

Si të riktheheni në formë përpara verës: programi dhe dieta për të mos qenë të papërgatitur

E dijmë që ndonjëherë mund të jetë sfiduese për t’i gjetur motivimin e duhur për të filluar një program të rregullt të ushtrimeve dhe diete për të arritur një trup të shëndetshëm dhe të formës së dëshiruar. Megjithatë, me arritjen e verës, shumë njerëz ndihen të papërgatitur për ta përbërë veten dhe kostumin e plazhit. … Read more

Perdorimi i inteligjencës artificiale (AI) në vend të mjekut: pro dhe kundër

Perdorimi i inteligjencës artificiale në vend të mjekut: pro dhe kundër

Intelligjenca artificiale (IA) po bëhet gjithnjë e më e rëndësishme në mjekësinë moderne. Një numër i madh i përdorimeve të saj kanë të bëjnë me diagnostikimin, trajtimin dhe parandalimin e sëmundjeve. Por, çfarë përfitimesh dhe kërcënimesh sjell përdorimi i IA në mjekësi? Në këtë artikull do të shqyrtojmë disa nga përfitimet dhe kërcënime potenciale të … Read more

Mjkësia online: e ardhmja e shëndetit apo një kërcënim për cilësinë e kujdesit?

Shëndetësia online është duke u bërë një opsion i preferuar nga më shumë pacientë, pasi ofron një alternativë të rehatshme dhe të përshtatshme për të marrë kujdesin e tyre shëndetësor. Në këtë mënyrë, pacientët mund të marrin konsulta dhe trajtime në distancë, nga ana e mjekëve të specializuar, përmes internetit dhe teknologjive të lidhur. Kjo … Read more

Mjekët dhe marrëdhëniet me medikamentet

Kur është e drejtë të kërkohet një opinion i dytë dhe si të menaxhohet trajtimi kompleks. Shëndeti është një nga më të rëndësishmet në jetë dhe kujdesi për shëndetin duhet të bëhet me seriozitet dhe përkushtim. Nëse jeni duke përdorur terapi të recetuar nga mjeku, është e rëndësishme të dini se si të menaxhoni terapinë … Read more

Si të parandaloni sëmundjet seksualisht të transmetueshme dhe të keni marrëdhënie të shëndetshme

Në marrëdhëniet seksuale, është e rëndësishme të mbani parasysh rreziqet që mund të lidhen me transmetimin e sëmundjeve seksualisht të transmetueshme (SST). Sëmundjet si sifilisi, klamidia dhe HIV/AIDS janë vetëm disa prej sëmundjeve që mund të transmetohen përmes kontaktit seksual. Për t'u mbrojtur nga këto sëmundje dhe për të krijuar marrëdhënie të shëndetshme, është e rëndësishme të bëni seks të sigurtë dhe të keni informacionin e duhur për kujdesin ndaj shëndetit seksual. Një nga mënyrat më të mira për të parandaluar sëmundjet seksualisht të transmetueshme është të bëni përdorimin e prezervativëve. Prezervativët janë një mjet i sigurtë dhe efektiv për të parandaluar transmetimin e SST, dhe mund të jenë të disponueshme në dyqane të ndryshme dhe në qendra shëndetësore. Nëse nuk keni eksperiencë në përdorimin e prezervativëve, është e rëndësishme të kërkoni informacion dhe udhëzime për t'u siguruar që i përdorni ato në mënyrë të duhur. Nëse keni marrëdhënie seksuale me shumë partnerë, është e rëndësishme të bëni testet për sëmundjet seksualisht të transmetueshme. Testet për SST mund të jenë të lehta dhe të lehtësisht të disponueshme në qendra shëndetësore dhe mund të jenë të rëndësishme për të identifikuar sëmundjet në fazën e hershme dhe për të filluar trajtimin në kohë. Përveç kësaj, është e rëndësishme të keni marrëdhënie të shëndetshme dhe të ndjeheni të rehatshëm në marrëdhëniet seksuale. Komunikimi me partnerët tuaj dhe kërkesa për të përdorur metodat e sigurta të mbrojtjes mund të ndihmojë në parandalimin e sëmundjeve seksualisht të transmetueshme dhe në krijuar marrëdhënie të shëndetshme dhe të ndershme. Në fund, është e rëndësishme të keni kujdes për shëndetin tuaj dhe të keni informacionin e duhur për t'u mbrojtur nga rreziq

Në marrëdhëniet seksuale, është e rëndësishme të mbani parasysh rreziqet që mund të lidhen me transmetimin e sëmundjeve seksualisht të transmetueshme (SST). Sëmundjet si sifilisi, klamidia dhe HIV/AIDS janë vetëm disa prej sëmundjeve që mund të transmetohen përmes kontaktit seksual. Për t’u mbrojtur nga këto sëmundje dhe për të krijuar marrëdhënie të shëndetshme, është e … Read more

Farmacia Online: Komoditeti i dorëzimit në shtëpi dhe riskjet për të shmangur

Në ditët e sotme, është gjithmonë më e zakonshme të bëni blerje në internet për shumë produkte dhe shërbime. Për shkak të kësaj, farmacia online është bërë një opsion i zakonshëm për njerëzit që kërkojnë medikamente dhe produkte të tjera të ngjashme. Farmacia online ofron një shumëllojshmëri të madhe të produkteve dhe është e lehtë … Read more

Seks Toys, Si ndikojnë lodrat e seksit në marrëdhënien tuaj

Seks toys, ose lodrat e seksit për çifte mund të shtojnë shumë në jetën tuaj seksuale, por çfarë ndodh me marrëdhënien tuaj? Ndërsa disa çifte e shohin futjen e lodrave seksuale në dhomën e gjumit si frikësuese, të tjerë i shohin lodrat e seksit për çiftet si mënyra e sigurt për të ngrohur gjërat në shtrat. Por çfarë bën … Read more

A duhet të merrni suplemente të vitaminës B12?

B12 (e njohur gjithashtu si kobalamina) është esenciale për ruajtjen e shëndetit të trurit dhe nervave, për prodhimin e ADN-së dhe rruazave të kuqe të gjakut. Vitamina B12 gjithashtu, ndihmon në uljen e nivelit të homocisteinës, një aminoacid i lidhur me demencën (në nivele të larta), sëmundjet e zemrës, goditjet në tru dhe osteoporozën. Normalisht, … Read more