Përdorimi: 2 tableta në ditë, gjatë ushqimit.

Lëkura, flokët dhe thonjtë janë pasqyrë e shëndetit të përgjithshëm dhe gjendjes së mirë të organizmit.

Hulumtimet e shumta kanë dëshmuar lidhshmëri të jashtëzakonshme ndërmjet të ushqyerit të mirë dhe dukjes së mirë të lëkurës. Ndryshimet në lëkurë në formë të irritimit, skuqjes dhe dëmtimit janë shenjë dhe paralajmërim i mirë që diçka nuk është duke shkuar në rregull me të ushqyerit. Lëkura është pasqyrë e asaj se çfarë hamë, por tregon edhe atë çfarë na mungon, vitaminat para së gjithash janë të nevojshme për mbrojtje më të mirë të lëkurës, rigjenerim dhe shërim të plagëve, për elasticitet, freski dhe shëndet të lëkurës. Përveç vitaminave, lëkurës për shëndetin e saj i nevojiten edhe mineralet si dhe elementet gjurmë – zinku, sulfuri dhe seleni të cilët e rrisin imunitetin e lëkurës dhe e parandalojnë rënien e qelizave dhe plakjen e lëkurës.

Thonjtë kanë rol mbrojtës, i mbrojnë majat e gishtave nga goditjet dhe shlypjet. Forma, madhësia dhe trashësia e lyre varet nga ndërtimi dhe forma e majës së gishtërinjve. Thonjtë e shëndoshë kanë ngjyrë rozë dhe janë të shkëlqyeshëm, ndërsa pjesa e sipërme e lyre (lunula) ka ngjyrë të bardhë apo të bardhë në rozë. Ndryshimet e teksturës, formës dhe ngjyrës së thonjve tregojnë për çrregullime të ndryshme të organizmit. Shpesh, ndryshimet në thonj na tregojnë jo vetëm për të ushqyerit e keq dhe jo të mjaftueshëm por edhe për mungesë të elementeve vitale. Për shembull – mungesa e vitaminave A dhe B çon deri në çarje dhe thyerje të thonjve, ndërsa shfaqja e dhëmbëzimeve dhe vijave vertikale tregon për mungesë të hekurit.

Faktorët e jashtëm të shumtë mund ti dëmtojnë flokët, siç është ambienti i ndotur, ndryshimi i stinëve të vitit, tharja e flokëve, produktet agresive për formësimin e flokëve etj. Gjendja e keqe e flokëve mund të jetë “alarm” i ngarkesës së madhe fizike dhe psikike si dhe për shfaqje të stresit. Vetëm në këtë mënyrë infeksionet bakteriale, sëmundjet fungale, çrregullimet hormonale si dhe marrja e barnave dhe terapitë afatgjata mund të jenë shkaktarë të dëmtimit dhe rënies së flokëve.

Veprimet e Formulës Skin, Nails & Hair

Është fjala për formulën e balansuar të ushqyerit dhe mbështetje për shëndetin, fortësinë, imunitetin, bukurinë dhe freskinë e lëkurës, thonjve dhe flokëve.

Përmban sulfur, zink dhe vitaminë C që janë të faktorë të rëndësishëm për formimin e kolagjenit dhe kelatinës. I pranishëm është edhe bakri, i rëndësishëm për formim të melaninës – pigmentit të lëkurës dhe parandalues i shfaqjes së flokëve të zbardhura. Aminoacidet si prolina dhe lizina kontribuojnë në sintezën më të mirë të kolagjenit dhe indit lidhor.

Kuriozitete/Këshilla:

Kurdo që e keni në dorë ndonjë limon, pasi ta keni shtuar në çaj apo ëmbëlsie, lyeni duart me të dhe në këtë mënyrë e parandaloni plakjen e lëkurës.

Kur të shikoni ndonjë film në TV, thonjtë futini në vaj ulliri dhe në këtë mënyrë i ushqeni.

100 Artikuj

Reviews Reviews (0)

Based on 0 reviews - 0 1 2 3 4 0/5
Filter:
0 1 2 3 4 (0)
0 1 2 3 0 (0)
0 1 2 0 1 (0)
0 1 0 1 2 (0)
0 0 1 2 3 (0)

in the same category

8 produkte të tjera në këtë kategori:

Reviews Reviews (0)

Based on 0 reviews - 0 1 2 3 4 0/5
Filter:
0 1 2 3 4 (0)
0 1 2 3 0 (0)
0 1 2 0 1 (0)
0 1 0 1 2 (0)
0 0 1 2 3 (0)
Product added to compare.