Rëndësia e biodisponibilitetit

Biodisponibiliteti është aftësia e lëndëve ushqyese që të përthithen dhe përdoren nga ana e trupit tonë. Pra nuk ka rëndësi sesa lëndë ushqyese janë të pranishme në organizmin tonë, nëse ato nuk janë të biodisponueshme – ato thjeshtë nuk do të shfrytëzohen. Prandaj, kryhen hulumtime të shumta nga fusha shkencore e të ushqyerit të cilat kanë për qëllim të përmirësojnë biodisponibilitetin e lëndëve ushqyese.

Dihet mirë që uji dhe vaji nuk treten së bashku, kjo vlen edhe për organizmin tonë. Ky fakt është posaçërisht i rëndësishëm kur është fjala për përthithjen e kurkuminit. Duke marr parasysh që kurkumini në mënyrë natyrale e mbështet procesin e përthithjes, ekziston kufizim i shfrytëzimit real të tij në organizmin tonë. Nëse rritet përthithja, organizmi ka në dispozicion sasi më të madhe të kurkuminit aktiv. Prandaj, Solgar e ka përmirësuar përthithjen dhe biodisponibilitetin e kurkuminit në një shkallë të lartë.

Micelat bëjnë diferencën në absorbim

Për dallim nga përgatesat e rëndomta të kurkuminit në formë pluhuri, Solgar Curcumin përmban ekstrakt të standardizuar, pastruar dhe të përqendruar në 95 % të kurkuminit të izoluar nga rrënjët e kurkumit (Curcuma longa). Për herë të parë, Solgar e ka rrethuar dhe kapsuluar ekstraktin e standardizuar të kurkuminit në sfera mikroskopike të cilat “e duan ujin”, të quajtura micele.

Micelet bëjnë diferencën në përthithjen e kurkuminit, pasi dimensioni i ri mikroskopik i tyre mundëson hyrjen e pa penguar në qarkullim të gjakut. Falë madhësisë së tyre, micelet janë pothuajse të padukshme si dhe kanë aftësi transformuese të pluhurit të trashë dhe të padepërtueshëm në lëng kristal të pastër. Në formën e cekur, Solgar Curcumin është në dispozicion në organizëm, duke siguruar përthithje më të mirë dhe të shpejtë.

Përparësitë e Solgar Curcumin

I disponueshëm menjëherë për përthithje më të mirë

Qëndron në plazmë më gjatë se 24 orë

Vetëm një kapsulë Solgar Curcumina është ekuivalente me 74 kapsula të ekstraktit standard të kurkuminit 100 mg – 1 kapsulë – efikasitet 185 herë më i mirë

Pa glutenit, grurit, qumështit, sojës dhe tharmit

100 Artikuj

Reviews Reviews (0)

Based on 0 reviews - 0 1 2 3 4 0/5
Filter:
0 1 2 3 4 (0)
0 1 2 3 0 (0)
0 1 2 0 1 (0)
0 1 0 1 2 (0)
0 0 1 2 3 (0)

in the same category

8 produkte të tjera në këtë kategori:

Reviews Reviews (0)

Based on 0 reviews - 0 1 2 3 4 0/5
Filter:
0 1 2 3 4 (0)
0 1 2 3 0 (0)
0 1 2 0 1 (0)
0 1 0 1 2 (0)
0 0 1 2 3 (0)
Product added to compare.